Oudercoaching

"Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat je niet kunt accepteren"

 

“Niets is zo mooi als het opgroeien van uw kind”. Maar zo mooi als het is, zo lastig kan het ook zijn. Veel ouders hebben allerlei vragen en onzekerheden over de ontwikkeling van en omgang met hun kind. Zo kunt u vragen hebben over slapen, reageren op gedrag van uw kind of grenzen stellen. Het kan ook zijn dat er sprake is van ziekte of een stoornis bij uw kind. Vaak wordt dan op u als ouder een extra beroep gedaan om te voldoen aan de speciale, soms extreme behoeften van uw kind. Dit is niet eenvoudig en zeker niet vanzelfsprekend. Het kan dan prettig zijn om hierover te praten.

 

Hoe doen we dat dan?

Samen kijken we waar u hulp bij wilt.  Ik bied kennis, ga met u en uw kind(eren) in gesprek en help u bij het versterken van bepaalde vaardigheden. Dit zal meestal plaatsvinden bij u thuis. Ik kan u praktisch ondersteunen tijdens bepaalde momenten op de dag in de omgang met uw kind. Als u dat wilt kunnen video-opnames worden gemaakt.  Ook kunnen we zonder aanwezigheid van uw kind in gesprek gaan over de moeilijkheden die u tegenkomt in de opvoeding van uw kind. Helder krijgen welke problemen er zijn. Maar ook ruimte maken voor uw gevoelens van bijvoorbeeld onzekerheid, frustratie, boosheid, machteloosheid.

Ik zal u niet opleggen hoe het moet, maar samen met u kijk ik naar een manier die goed bij u, uw kind en uw gezin aansluit.