Coachen met hulp van paarden

"Er is iets in het uiterlijk van een paard, dat goed is voor het innerlijk van de man"

 

Tijdens coachen met paarden kijkt u via paarden naar uzelf. De begeleiding is geschikt als u uzelf wilt ontwikkelen en nog meer uit uzelf wil halen. Coaching is er ook als u ondersteuning kunt gebruiken. U ontdekt en onderzoekt hoe u verschillende vaardigheden kunt inzetten en wat een andere aanpak kan betekenen. U kunt experimenteren met nieuw gedrag en ontdekt verborgen talenten.

Coachen met hulp van paarden wordt ook Equine Assisted Coaching (EAC) genoemd.

Paarden kunnen heel snel aanvoelen wat er om hen gebeurt, ook al is het maar een heel kleine verandering. Paarden leven in het hier en nu. Ze geven terug wat u overbrengt en wat u uitstraalt in uw houding, communicatie en gedrag. Een paard geeft direct en eerlijk feedback. Daarnaast kunt u bij een paard veilig uitproberen wat er gebeurt als u iets in uw houding of gedrag verandert. Er is geen goed of fout.

EAC  is geschikt voor zowel kinderen, ouders als (een deel van) het gezin. Tijdens ouder-kindcoaching doen ouder(s) en kind(eren) samen een opdracht met het paard. Door middel van de opdracht, de reacties van het paard en de vragen van de coach, kijken ouder en kind naar hun gedrag, houding en communicatie. 

De coachee wordt geholpen om te kijken naar gedachtes, aannames, gedrag, gevoelens en patronen.  De coach helpt met zien wat er op dat moment met coachee en het paard gebeurt en hoe dat in het dagelijks leven speelt.

 

Voorbeelden waaraan gewerkt kan worden tijdens de coaching met hulp van paarden zijn:

  • Positief zelfbeeld vinden
  • Bewustwording van eigen krachten, mogelijkheden en gevoelens
  • Zicht krijgen op en begrip krijgen voor elkaars gevoelens en gedachten
  • Assertief leren zijn
  • Afspraken maken
  • Aan afspraken houden
  • Grenzen stellen

 

Tijdens de coaching doet u activiteiten naast het paard. Er wordt niet gereden. U heeft dan ook geen ervaring met paarden nodig. Kleding kan nat en/of vies worden.